Detaljan prikaz projekta

Objekat ulica Maršala Tita, Tuzla


Stambeno-poslovni objekat u neposrednoj blizini hotela „BRISTOL“ u Tuzli

Lokacija ograničenih prostornih mogućnosti, koja se nalazi u Tuzli u Ulici Maršala Tita zahtijevala je pomirenje niza uslova koji su nametnuti njenim okruženjem. Blizina Hotela BRISTOL na istočnoj strani, individualnog stambeno-poslovnog objeekta na južnoj strani te objekta Kantonalnog tužilaštva na zapadnoj strani zahtijavala je prostornu organizaciju objekta koja će udovoljiti zahtjeve Naručioca i zahtjeve njegove tržišne namjene.

U četiri donje etaže (podrum, prizemlje, prvi i drugi sprat) projektirani su poslovni sadržaji, a na trećem, četvrtom i dijelu petog sprata projektirane su stambene jedinice različite veličine.

Poslovni prostori u prizemlju imaju direktne ulaze sa nivoa terena odnosno trijema koji prati istočnu i sjevernu stranu objekta i ovi prostori imaju dijelove u podrumu povezane internim stepeništima. Prostori na prvom i drugom spratu imaju zajednički-naglašen ulaz sa zapadne strane (od strane Suda i Tužilaštva) i ovi prostori su namijenjeni advokatskim i administrativnim poslovima.

Stambene jedinice imaju zajednički ulaz sa zajedničkim stepeništem i dizalom, a zavisno od veličine stanovi su orjentirani jednostrano ili dvostrano.

U nastojanju da projektiranom objektu odredi njegov karakter Projektant je volumen objekta podijelio tako da su jasno naglašeni i razdvojeni njegov poslovni i  stambeni dio. Ova razlika je uočljiva kako po završnim obradama tako i po obliku i rasporedu otvora na fasadi. Donji - poslovni dio je obložen pločama od travertina, a njegov gornji – stambeni dio je u fasadnom malteru i zbog tlocrtne smaknutosti ova dva korpusa doima se da je gornji – „lakši“  korpus  izgrađen na kamenom postamentu.

Ukupna korisna površina objekta je 2.340 m2.


Radno vrijeme

Ambijent d.o.o., arhitektonski atelje sa osnovan je daleke 1989 godine, kao jedan od prvih privatnih projektnih biroa u Bosni i Hercegovini.
Ponedeljak - Petak
08:00 - 16:00
Vikendom i praznicima
Zatvoreno

Kontaktirajte nas

© 2021 Ambijent d.o.o. Tuzla. Sva prava pridržana. Design by | Web studio NESA